Historien om Fyndiq

– Från bambuvaser till Sverige största fyndvaruhus

 

Fyndiq från idé till verklighet

Den 5:e augusti 2010 slog Fyndiq för första gången upp sina portar och klev in på den svenska marknaden. Ett nätets Ullared hade äntligen öppnat till glädje för landets alla fyndsugna konsumenter. Det operativa teamet bestod då av två exalterade killar, Dinesh Nayar (CEO) och Micke Widell (CTO), som tillsammans gjorde allt för att langa ut fynd efter fynd till Fyndiqs premiärkonsumenter.

Men historien om Fyndiq sträcker sig längre bakåt i tiden än så. För att vara mer exakt började fröet till vad som skulle bli Fyndiq gro i Fredrik Norbergs (CMO) skalle någon gång under 2008. Fredrik hade nämligen köpt in ett gäng bambuvaser från Vietnam som han trodde att han lätt skulle kunna kränga här i Sverige. Men det visade sig att vaserna inte var så lättsålda och de blev kvar på lagerhyllan. Och det var så Fredrik kom på den briljanta idén att det måste finnas en massa andra butiker som också har hyllvärmare som de vill bli av med – och det skulle ju fyndvaruhuset Fyndiq kunna fixa åt dem! Fredrik slog sig så ihop med fyra andra snillekillar; Micke, Dinesh, Dan och David och tillsammans började de skapandet av Fyndiq.

Bambuvas4Bambuvas2Bambuvas3

Från lågpris till fyndshopping

Under första årets testlansering på marknaden profilerade sig Fyndiq främst som ett renodlat lågprisvaruhus på nätet för svårsålda hyllvärmare. Men allt eftersom tiden gick, förändringar skedde och Fyndiq utvecklades, mognade Fyndiq som e-handelsplattform till den fullfjädrade merförsäljningskanal för hundratals butiker, och fyndvaruhus med hundratusentals produkter för fyndsugna konsumenter, som Fyndiq är idag.

Satsningar och mål

Fyndiq som e-handelsplattform är unik och byggd helt från grunden in-house av företagets Teknikavdelning under ledning av Micke, Fyndiqs CTO. Det ligger en enorm styrka i att vi bygger vår egen plattform eftersom det möjliggör specialdesignad utveckling och förändring utefter behov.

Sedan starten 2010 har företaget uppvisat en otroligt stark tillväxt med en omsättning som ökat med flera hundra procent varje år. Att fortsätta utveckla Fyndiq är ett ständigt pågående arbete och vi sätter kontinuerligt nya, höga mål som ska uppnås genom att fortsätta satsa stort på såväl teknisk utveckling som smart marknadsföring, främst i medier som TV, radio och online. I maj 2013 uppnådde Fyndiq det magiska antalet 100,000 fyndprodukter och vi var äntligen lika stora (till produkter sett) som vår ständiga inspirationskälla Gekås i Ullared!

Det övergripande målet är att för våra konsumenter erbjuda Den bästa shoppingupplevelsen på nätet och för butikerna utgöra en merförsäljningskanal med som med stolthet kan leva upp till mottot När e-handel är som enklast!

Fyndiq-teamet

Vi som tillsammans driver och utvecklar Fyndiq är ett ungt och snabbt växande team. I oktober 2012 tog vi det stora steget att flytta till ett helt eget kontor på Alströmergatan, där det finns både utrymme och inspiration för oss att växa och utvecklas som team och företag.

Vi som jobbar inom Fyndiqs sju olika avdelningar; ledning, teknik, sälj, marknad/kommunikation, kundtjänst, produktgranskning och ekonomi har vitt spridda kompetensområden och teamet som helhet är en mycket heterogen grupp med en könsfördelning på 50/50, där olika bakgrunder, intressen, etniciteter och personligheter varje dag samsas och samarbetar. För ett ungt startup som ständigt utvecklas och förändras är olikheter i synsätt, åsikter och erfarenheter en enorm guldgruva och något vi verkligen värdesätter!

Fyndiq teamet