Fyndiqs fem grundare har alla sin bakgrund i e-handeln. Att starta en egen webbshop är populärt och vanligt. Svårare är det att slå igenom på nätet och lyckas med sin verksamhet. Idén med Fyndiq var därför att medvetet bygga upp en e-handelsplattform som är enkel att använda. Konsumentvänlig samtidigt som Fyndiq för handlare utgör en effektiv merförsäljnignskanal som får den svenska e-handeln att blomstra.

Dinesh

Dinesh Nayar, grundare och Fyndiqs CEO.

Dinesh drivkraft är att hitta nya utmaningar och att sedan nå målen han sätter upp. Han inspireras av startup-världen, brinner för att bygga upp företag, finna kreativa lösningar och få saker och ting att hända.

I bagaget har Dinesh bland annat en danskarriär med utbildning från Kungliga Svenska Balettskolan och anställning på Cullbergbaletten. Han har även drivit restauranger, byggt upp ett litet företag som tillverkar barnklänningar och senast innan upstarten av Fyndiq, varit COO på Happy Socks.


Fredrik

Fredrik Norberg, grundare och Fyndiqs CMO.

Det var Fredrik som sådde det första fröet till vad som skulle komma att bli Fyndiq. Detta efter att han köpt på sig ett stort parti Vietnamesiska bambuvaser som med tiden visade sig vara svårare att kränga än han räknat med. Behovet av en alternativ försäljningskanal för hyllvärmare trodde han sig inte vara ensam om – och det var där idén om Fyndiq föddes.

Fredrik har en civilingenjörsexamen från Chalmers inom maskinteknik där han tog sin magisterexamen på Chalmers Entreprenörsskola.  Han är diagnostiserad som obotlig entreprenör och har jobbat med företag inom många olika branscher så som måleri, home staging, e-handel, lager & logistik, portooptimering (IT) och mode. Han har även jobbat som e-handelschef på Allt för Föräldrar.


Micke

Micael Widell, grundare och Fyndiqs CTO.

Micael var den som från början skapade Fyndiqs plattform och ligger med andra ord bakom det mesta av plattformens grundstruktur. Idag är Micael ansvarig för det övergripande arkitektoriska utvecklingsarbetet på Fyndiq.

Micael är civilingenjörsutbildad i datateknik på KTH och har sysslat med webbutveckling sen 90-talets början – han är med andra ord en riktig datanörd.

Micael har bland annat jobbat på Ericsson Research och med systemutveckling och drift på IBM. Under många år drev han även webbyrån Xeniac Design.


Dan

Dan Nilsson, grundare av Fyndiq och sitter med i Fyndiqs styrelse som företagets strateg.

Dan har en examen i Service Management med inriktning Retail Management från Lunds Universitet. Dock har han pysslat med att göra hemsidor sedan 1996 och har sedan dess startat och drivit ett stort antal webbutiker. I dag driver han bland annat RoligaPrylar.se, eApoteket.se, Inredning.nu, Leksak.nu och nu senast Tshirts.se. Förutom alla sina butiker driver Dan också Ehandel.se som är Sveriges största community för e-handlare. Så det är inte för inte som Dan kallas e-handelns Blondinbella!


David

David Brudö, grundare av Fyndiq och sitter med i Fyndiqs styrelse som ordförande.

David är en entreprenör med erfarenhet från flera olika branscher. Utöver att vara medgrundare till Fyndiq har han även varit med och grundat reseklubben Destly, Remente, ett mentalt gym på nätet, Kochpost, en matkasseleverantör i Schweiz och Smoltek, ett nanoteknikbolag. David har en Magister i Affärsrätt från Jönköping International Business School och en Teknologie Magister i Entreprenörskap från Chalmers Entreprenörskola.