För handlaren

Som handlare på Fyndiq kan du lägga mer fokus på produkter och leveranser. Konsumentkontakt, marknadsföring och betallösningar hanteras av Fyndiq för att det ska bli enkelt för dig som handlare att sälja dina produkter och enkelt för konsumenten att handla.

Fyndiq är konsumentens legala avtalspart vilket innebär att Fyndiq köper produkten av dig som handlare och direkt säljer den vidare till konsumenten.

Genom Fyndiq får handlare, e-handlare såväl som handlare med fysiska butiker eller partihandlare, tillgång till en effektiv merförsäljningskanal genom vilken de kan maximera sin försäljning genom.

För att sälja på Fyndiq registrerar man som handlare ett konto på Fyndiq och kan sedan välja mellan att manuellt administrera sina Fyndiq-produkter och försäljning via Fyndiqs handlarpanel, eller om man väljer att integrerat sitt eget orderhanteringssystem mot Fyndiqs API, från sin egen e-handelsplattform.

Genom Fyndiq når handlarens produkter en ny och bredare målgrupp. Fyndiq marknadsför via radioreklam, genom onlinemarknadsföring som Prisjämförelsesajter, Ad Words, Facebookannonser och reklambanners, men även genom sociala medier som Facebook, Twitter och bloggar, via tryckpress, nyhetsbrev och på Fyndiqs hemsida. Riktigt bra fynd lyfter vi fram extra genom att ha med dem i diverse riktade kampanjer.
För att finansiera detta behåller Fyndiq den enhetsfrakt på 9 kr som konsumenten betalar vid varje enskild order samt en selling fee på 7% och en fast avgift för varje såld produkt. Det enda handlaren behöver göra är att ta emot sina order och skicka ut beställningarna till konsumenterna.

 

”För StylPit är Fyndiq den självklara outletkanalen”

Sïmon, VD StylePit.se

 

”När Fyndiq tar hand om allt från kundtjänst till marknadsföring kan vi fokusera 100 % på försäljningen!”

Sandra på Glam&Beauty.se

 

”Fyndiq är en bra och användarvänlig säljkanal som ökat vår försäljning med över 100 %”

Jean på Merskal.se

Läs mer om hur det är att sälja på Fyndiq här: www.fyndiq.se/merchant